Suomen Autokierrätys

Käytettyjen autojen ja romuautojen kierrätys.

AutoPalin suosii toiminnassaan ympäristömyönteisiä ratkaisuja ja ympäristötekijät otetaan huomioon kaikessa tekemisessä. Kun auton elinkaari päättyy, haluamme varmistaa sen asianmukaisen loppukäsittelyn. Siksi meille on tärkeää olla Suomen Autokierrätys Oy:n  tuottajayhteisön jäsen. Lisää Suomen Autokierrätys Oy:n toiminnasta voit lukea: www.autokierratys.fi

Vuonna 2019 kirjoitettiin 78 000 romutustodistusta, kierrätysvolyymi on siis todella valtavaa.

Henkilöautojen keskimääräinen romutusikä Suomessa on 20,3 vuotta. Autokantamme on erittäin vanha, sillä liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä nousi viime vuoden lopussa 10,9 vuoteen (ilman museoautoja).

Auton saa lopullisesti pois ajoneuvorekisteristä toimittamalla sen Suomen Autokierrätyksen viralliseen vastaanottopisteeseen, jossa autosta kirjoitetaan romutustodistus. Romutustodistus varmistaa sen, että autoa ei voi enää rekisteröidä liikenteeseen. Lisäksi vuotuinen ajoneuvovero ja liikennevakuutus päättyvät automaattisesti. Auton kierrätys on viimeiselle omistajalle maksutonta. Tänä päivänä autoista voidaan kierrättää tai hyötykäyttää yli 95 %.

Lähde: Suomen Autokierrätys Oy