Satakunta-konserni


Satakunta-konsernissa liiketoimintaa harjoittavat Satakunnan Osuuskauppa ja Palin Oy. Satakunta-konserni on osa S-Ryhmää ja siihen kuuluu myös kiinteistöyhtiöitä.

Satakunnan Osuuskauppa

Satakunnan Osuuskauppa on satakuntalaisten ihmisten omistama satakuntalainen yritys, joka toimii osuuskuntapohjalla. Sen toiminta-ajatuksena on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajilleen. Toimialat ovat market- ja tavaratalokauppa, matkailu- ja ravitsemiskauppa, liikennemyymälä- ja polttonestekauppa sekä auto- ja autotarvikekauppa. Satakunnan Osuuskaupan asiakasomistajat kerryttävät etua tekemistään ostoista S-Etukortilla. Satakunnan Osuuskauppa on palvelualojen suurin työllistäjä Satakunnassa. Työntekijöitä on koko Osuuskaupassa, mukaanlukien Palin Oy, noin 1 200.

Palin Oy - AutoPalin, Satakunnan Autotalo ja Karla

Palin Oy:n muodostavat AutoPalin merkkiliikkeet ja Karla-monimerkkihuoltoketjun toimipisteet Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Merkkiedustuksiamme myynnissä ovat Volvo, Peugeot, Nissan ja Mercedes-Benz. Lisäksi huollamme Raumalla Renault ja Dacia-merkkiset henkilö- ja pakettiautot. Palin Oy:n liikevaihto on noin 65 miljoonaa euroa ja tehtyjen autokauppojen määrä vuositasolla on 2500. Työtekijöitä on keskimäärin 100. Palin Oy on Satakunnan Osuuskaupan tytäryhtiö ja osa menestyvää Satakunta-konsernia.

AutoPalin

AutoPalin on autoalan yritys, joka jälleenmyy neljää eri automerkkiä. Porin toimipisteen merkkiedustuksia ovat: Volvo, Nissan ja Peugeot. Raumalla AutoPalinilla on kaksi erillistä toimipistettä, Metallitie 2 ja Lukkovahe 3. Metallitien toimipisteen merkkiedustuksena on Peugeot. Lukkovaheen merkkiedustukset ovat Volvo ja Nissan. Automyynnin merkkiedustuksien lisäksi Porissa ja Rauman Lukkovaheen toimipisteissä toimii Renault ja Dacia merkkihuolto. Lisäksi Porissa toimii Chevroletin huolto ja Rauman Metallitien toimipisteessä on Chevroletin ja Mercedes-Benzin merkkihuolto. AutoPalinin palveluihin kuuluvat muun muassa automyynti, merkkihuolto, varaosa- ja lisävarustemyynti, vauriokorjaamo, tukkumyynti, autorahoitukset, katsastuspalvelut ja pesupalvelut.

Karla

Karla on S-ryhmän monimerkkihuoltoketju, joka tarjoaa laadukkaita huolto- ja korjauspalveluita yli merkkirajojen. Palin Oy:llä on Satakunnassa viisi Karla-toimipistettä, jotka sijaitsevat Porissa (2 kpl), Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Karlan toimipisteissä asiakas voi huollattaa ja korjauttaa autonsa, sen merkistä riippumatta. Huoltotöissä käytetyt varaosat ja tarvikkeet vastaavat auton alkuperäisiä osia. Näin ollen uudenkin auton takuu säilyy Karlassa teetetyssä huollossa. Huolto- ja korjauspalveluiden lisäksi Karlasta voi ostaa renkaita, varaosia, lisävarusteita ja muita autotarvikkeita.

Satakunnan Autotalo

Satakunnan Autotalo myy ja huoltaa kahta automerkkiä. Mercedes-Benz ja Citroen. Satakunnan Autotalo sijaitsee Porissa osoiteessa Helmentie 14.

Palin Oy osti marraskuun 2018 lopulla tehdyllä liiketoimintakaupalla Satakunnan Autotalo Oy:n liiketoiminnan. Servon perheen omistamat kiinteistöt ja tonttialueet siirtyivät Satakunnan Osuuskaupalle. Liikkeenluovutuksen myötä Autotalo Oy:n henkilöstö siirtyi Palin Oy:lle vanhoina työntekijöinä.